TRACTAMENT PROACTIU DE L' OSTEOARTRITIS

L' osteoartritis és la sisena causa de visita, per ordre d'importància, dels gossos a la nostra clínica, sobretot d'aquells gossos en edat geriàtrica. Generalment aquests animals també presenten altres patologies associades a l'edat com insuficiències cardíaques, problemes renals... per això sempre intentem combatre l'osteoartritis sense l'ús de medicaments farmacològics i minimitzar-ne el seu ús.

Per això és molt important: l'exercici, hem d'evitar les atròfies musculars per la inactivitat. Evitar l'obesitat i no reduint la quantitat diària de menjar que ens conduirà a una deficiència nutricional, el que hem de fer és alimentar-los amb una dieta baixa en calories però que els hi aporti tots els nutrients necessaris i afegir elements antioxidants com la vitamina C i E així com elements condroprotectors, que ajuden a millorar els sintomes de l'atritis.

Com fer un diagnòstic ràpid d'una osteoartrosis:

Atrosis lleu és quan després de l'exercici observem una rigidesa ocasional o dolor lleu a la manipulació de les articulacions. Podem ajudar a reduir-la amb la pèrdua de pes controlada i condroprotectors.

Atritis moderada quan existeix rigidesa després de l'exercici, dificultat per aixecar-se, hi ha dolor manifest al manipular les articulacions i rigidesa muscular. Podem disminuir-la amb massatges, exercici físic i condroprotectors més antioxidants.

Artritis avançada quan la capacitat de realitzar exercici ha quedat molt reduïda, hi ha molt dolor a la manipulació de les articulacions i un dolor muscular molt manifest. Per combatre els efectes podem fer massatges, exercicis, acupuntura, condroprotectors, antioxidants i en últim terme AINEs ( antiinflamatoris) i opiacis.


Si t'ha agradat aquest article pots clicar "Compartir" per què ho puguin veure els teus amics.

Últimes Notícies

UNA INJECCIÓ DE VIDA CONTRA LA LEISHMÀNIA
03 d'Abril de 2017
LETIFEND és una vacuna recombinada contra la Leishmaniosi canina. Les vacunes recombinades...
Llegir més
NOVA PLATAFORMA DE RECUPERACIÓ D'ANIMALS AMB XIP
15 de Juny de 2016
A partir d'ara, tots aquells de vosaltres que tingueu el vostre animal de companyia amb el...
Llegir més
DIES DE ST. JOAN I ELS PETARDS
07 de Juny de 2016
Com be sabeu, hi ha molts gossos que perden el control davant d'algunes situacions visuals...
Llegir més
COL·LABORA AMB LA LLUITA CONTRA EL CÀNCER PER ST. JOAN!
01 de Juny de 2016
Et bé de gust passar una nit màgica de St. Joan i a més a més ajudar i col·labora en la...
Llegir més
sdfs